top of page
 • Foto van schrijverTom R.

Artificiële intelligentie bij Google en Bing

Zowel Google als Bing hebben AI (Artificial Intelligence) geïntegreerd in verschillende aspecten van hun zoekmachines en bredere dienstenaanbod. Hier zijn enkele aspecten van de AI-integratie bij Google en Bing.


Google:

 1. RankBrain:

 • Google heeft RankBrain geïntroduceerd, een machine learning-algoritme dat helpt bij het begrijpen van de betekenis achter zoekopdrachten en het leveren van relevantere zoekresultaten. Het leert voortdurend van gebruikersinteracties en past de zoekresultaten dienovereenkomstig aan.

 1. BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers):

 • BERT is een ander belangrijk algoritme van Google dat begrip van de context van woorden in een zin verbetert. Hierdoor kan Google beter begrijpen wat gebruikers bedoelen met hun zoekopdrachten, vooral bij complexere vragen.

 1. Google Assistant:

 • Google's AI-assistent, Google Assistant, maakt gebruik van geavanceerde machine learning om gesprekken te begrijpen en natuurlijke taalverwerking toe te passen. Het wordt gebruikt in apparaten zoals Google Home en smartphones.

 1. Google Lens:

 • Google Lens maakt gebruik van beeldherkenning en AI om objecten in de echte wereld te identificeren via de camera van een smartphone. Het kan bijvoorbeeld tekst vertalen, producten herkennen en informatie verstrekken.

Bing:

 1. AI for Image and Video Search:

 • Bing maakt gebruik van AI-technologieën, zoals computer vision, om afbeeldingen en video's te begrijpen. Het kan objecten, gezichten en andere kenmerken in afbeeldingen herkennen en leveren.

 1. Deep Learning:

 • Bing maakt gebruik van deep learning-technieken om zijn zoekalgoritmen te verbeteren en betere resultaten te leveren. Dit omvat het begrijpen van context en het optimaliseren van zoekopdrachten.

 1. Chat GPT in Bing:

 • Bing heeft AI-technologieën geïntegreerd in zijn chatmogelijkheden. Hiermee kunnen gebruikers converseren met de zoekmachine en natuurlijke taal gebruiken om informatie te verkrijgen.

 1. Cognitive Services:

 • Microsoft, het bedrijf achter Bing, biedt een reeks AI-tools en -diensten onder de noemer 'Cognitive Services'. Deze omvatten functies zoals gezichtsherkenning, spraakherkenning en taalverwerking, waardoor ontwikkelaars AI-functionaliteit in hun toepassingen kunnen integreren.

Beide zoekmachines streven naar continue verbetering en optimalisatie door gebruik te maken van de nieuwste AI-technologieën. Ze investeren in onderzoek en ontwikkeling om zoekresultaten relevanter en gebruiksvriendelijker te maken voor hun gebruikers.

Comments


bottom of page