top of page
  • Foto van schrijverTom R.

Autonoom websitebeheer voor TC Olen (Webdesign in Olen)

Bijgewerkt op: 2 jul. 2023

Traditioneel werden websites vaak gebouwd en onderhouden door webontwikkelaars. Klanten waren afhankelijk van externe hulp om zelfs kleine aanpassingen aan hun website te kunnen maken. Maar met de opkomst van gebruiksvriendelijke contentmanagementsystemen (CMS) en websitebouwers hebben klanten nu de mogelijkheid om zelf hun website te beheren en aan te passen.

  1. Directe Controle: Het grootste voordeel van zelf je website beheren en aanpassen is de directe controle die je hebt over je online aanwezigheid. Je hoeft niet langer te wachten op een ontwikkelaar om wijzigingen aan te brengen of inhoud bij te werken.

  2. Kostenbesparing: Door zelf je website te beheren en aan te passen, kun je aanzienlijke kosten besparen op lange termijn. In plaats van telkens een ontwikkelaar te moeten inhuren voor elke kleine wijziging, kun je nu zelf de controle hebben en direct aanpassingen doorvoeren.

  3. Tijdsefficiëntie: Met de mogelijkheid om zelf je website te beheren en aan te passen, bespaar je niet alleen kosten, maar ook tijd. In plaats van doorlooptijden en communicatie met een ontwikkelaar te moeten afstemmen, kun je nu direct wijzigingen aanbrengen wanneer dat nodig is.

De vraag kwam van Tennisclub Olen om een nieuwe, moderne website te ontwikkelen met aandacht voor autonomie. Het doel was om de communicatie naar de vele leden te verbeteren en niet elke week een mail te moeten sturen naar mij met kleine aanpassingen. Hiervoor werden in de nieuwe website een aantal zaken ingebouwd. Blog - Nieuws pagina. Dit laat je toe om sneller en directer met je leden te communiceren.

Kalender: Een kalenderpagina zelf aan te passen met afspraken en events. Variabele infovakken: op sommige pagina's werden vakken geprogrammeerd waar ze zelf informatie kunnen op aanpassen. Denk aan lidgelden of het start uur van de tennisles die al wel eens durven te veranderen. Ontdek de website van TCOlen.be


 

Graag ook zelf een nieuwe website in Olen en omstreken? Ik help je graag snel en duidelijk verder. Neem gerust vrijblijvend contact op via de contactpagina.

Comments


bottom of page