top of page
  • Foto van schrijverTom R.

De visuals van deze website: Low Poly Art.

In de wereld van digitale kunst zijn er talloze stijlen en technieken die kunstenaars gebruiken om visueel aantrekkelijke en boeiende werken te creëren. Een van de meest intrigerende en populaire stijlen van het moment is low poly art. Met zijn kenmerkende geometrische vormen en kleurrijke composities heeft low poly art de harten van kunstliefhebbers en ontwerpers veroverd. Ook het logo en het profiel op de home pagina van deze website werden in dit design uitgewerkt.


  1. Wat is low poly art? Low poly art is een stijl van digitale kunst die gebruikmaakt van een beperkt aantal polygonen (meestal driehoeken) om objecten en scènes weer te geven. In tegenstelling tot traditionele digitale kunst, waarbij vaak complexe details worden gebruikt, richt low poly art zich op eenvoud en minimalisme.

  2. De esthetiek van low poly art De esthetiek van low poly art is uniek en herkenbaar. Door het gebruik van geometrische vormen en scherpe hoeken creëert het een strakke en gestileerde uitstraling. Het gebruik van heldere en levendige kleuren versterkt de visuele impact van de kunstwerken.

  3. Toepassingen van low poly art Low poly art wordt niet alleen gebruikt in de digitale kunstwereld, maar heeft ook zijn weg gevonden naar andere disciplines, zoals game-ontwerp, animatie, architectuurvisualisatie en grafisch ontwerp. Het wordt vaak gebruikt om landschappen, personages, dieren en objecten te visualiseren.

  4. De voordelen van low poly art Een van de voordelen van low poly art is de mogelijkheid om complexe objecten en scènes te vereenvoudigen zonder afbreuk te doen aan de esthetiek.

  5. Het creatieve proces achter low poly art Het creëren van een low poly kunstwerk vereist zorgvuldige planning en aandacht voor detail. Het begint vaak met het maken van een basismodel met een beperkt aantal polygonen en het selecteren van de juiste kleurenpaletten. Vervolgens wordt het model verfijnd door de toevoeging van subtiele details en belichting om diepte en dimensie te creëren.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page