top of page
  • Foto van schrijverTom R.

Grafisch Ouderschap: De Creatieve Geboorte Van Ons Eigen Geboortekaartje

Bijgewerkt op: 13 okt. 2023

Als grafisch ontwerper zijn de mogelijkheden om creativiteit tot leven te brengen eindeloos. Een bijzonder project dat recent mijn pad heeft gekruist, is het ontwerpen van een uniek geboortekaartje en dit voor mijn eigen dochter.

Uniek geboortekaartje laten maken

Elk uniek geboortekaartje begint met een inspirerend concept. Dit ging verder dan het kiezen van een standaardontwerp op een website. De keywords voor ons geboortekaartje was uniek, minimalistisch en sierlijk.

Ik wilde een kaartje maken dat zowel visueel aantrekkelijk als betekenisvol was. Ik heb gekozen voor een mix van handgetekende illustraties en digitale elementen om een balans te creëren tussen ambacht en modern design.

Het kleurenpalet en de typografie zijn cruciaal voor het overbrengen van de juiste emoties en boodschap. Voor dit geboortekaartje koos ik voor zachte, warme kleuren die een gevoel van tederheid en blijdschap opriepen. De kleuren zijn zelfgekozen en passen dus perfect in het gekozen thema die de mama had gekozen. De typografie was zorgvuldig geselecteerd om zowel leesbaarheid als een vleugje speelsheid toe te voegen.Nog een voordeel van het zelf maken van een kaartje is dat je de stijl kan doortrekken naar eventuele andere print of digitale media. Zo werd in dit geval de uitnodiging voor babyborrel opgemaakt in dezelfde stijl en kleuren. Alsook het uitgefreesde hout werd in hetzelfde lettertype gemaakt als de rest van de communicatie.


Het ontwerpen van een uniek geboortekaartje gaat verder dan simpelweg het kiezen van een standaardsjabloon. Het is een reis van

creativiteit, betekenis en persoonlijke verbinding. Door het concept tot leven te brengen met aandacht voor details, kleur en typografie, ontstaat er een blijvende herinnering aan een speciale gebeurtenis. Als grafisch ontwerper is het een voorrecht om bij te dragen aan deze mooie momenten in het leven van mensen.

コメント


bottom of page