top of page
  • Foto van schrijverTom R.

Het belang van een mobielvriendelijke website in 2023

Met de voortdurende groei van mobiel internetgebruik is het hebben van een mobielvriendelijke website essentieel geworden voor bedrijven in 2023. Steeds meer mensen gebruiken smartphones en tablets (maar vooral smartphones) om online te browsen, informatie op te zoeken en aankopen te doen. Als jouw website niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, loop je het risico potentiële klanten te verliezen en de concurrentie voor te laten gaan.


Het consumentengedrag is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten als primaire tool om online te gaan. Of het nu gaat om het zoeken naar producten, het lezen van nieuws, het bekijken van video's of het winkelen, mobiele apparaten spelen een cruciale rol in het dagelijks leven van consumenten. Volgens recente statistieken komt meer dan 50% van al het internetverkeer van mobiele apparaten. Dit betekent dat als jouw website niet is geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers, je de helft van jouw potentiële klantenbasis kunt mislopen.Een mobielvriendelijke website zorgt voor een betere gebruikerservaring. Mobiele gebruikers hebben andere behoeften en verwachtingen dan desktopgebruikers. Ze willen snel toegang hebben tot informatie, gemakkelijk kunnen navigeren en moeiteloos interactie kunnen hebben met de website. Een mobielvriendelijke website past zich automatisch aan het schermformaat en de resolutie van het apparaat van de gebruiker aan, waardoor de inhoud duidelijk en gemakkelijk leesbaar blijft. Dit minimaliseert het in- en uitzoomen en scrollen, wat de frustratie van gebruikers vermindert en hen aanmoedigt langer op jouw website te blijven en te verkennen.


Het hebben van een mobielvriendelijke website kan ook dienen als een concurrerend voordeel. In veel branches hebben nog niet alle bedrijven hun websites geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers. Door voorop te lopen en een website te bieden die goed werkt op alle apparaten, geef je jouw bedrijf een voorsprong op de concurrentie. Mobiele gebruikers zullen eerder geneigd zijn om op jouw website te blijven en zaken te doen, simpelweg omdat ze een betere ervaring hebben dan bij jouw concurrenten.

 

Ben je op zoek naar een nieuwe website in Olen en de omliggende regio? Ik sta klaar om je snel en duidelijk te helpen. Neem gerust vrijblijvend contact met me op via de contactpagina.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page