top of page
  • Foto van schrijverTom R.

Kleur van het Jaar 2024: Peach Fuzz

Het Pantone Color Institute wordt wereldwijd erkend als een toonaangevende bron van kleurexpertise. Na het levendige magenta, ook wel bekend als 'Viva magenta', heeft het Pantone Color Institute opnieuw gekozen voor een tint binnen de rozige familie. In 2024 staat alles in het teken van 'Peach fuzz', een kleur die doet denken aan licht zalmroze met een vleugje oranje.Peach Fuzz, genesteld tussen roze en oranje, is een zachte perzikkleur met een vintage vibe. Deze warme en gezellige tint roept een nieuwe moderniteit op, brengt een gevoel van vriendelijkheid en tederheid, en communiceert een boodschap van zorgzaamheid en delen, gemeenschap en samenwerking. Leatrice Eiseman, de CEO van het instituut, beschrijft het als volgt: "We zochten naar een tint die nabijheid en verbondenheid weerspiegelt, een kleur die warmte uitstraalt maar tegelijkertijd modern en elegant is. Een kleur die een brug slaat tussen jeugdigheid en tijdloosheid."


De keuze voor 'Peach fuzz' is dan ook niet toevallig. Wie naar de voorjaarscollecties van toonaangevende modehuizen kijkt, zal zien dat deze tint de catwalk heeft veroverd bij merken zoals Gucci. Deze trend heeft zelfs de aandacht getrokken van beroemdheden, zoals vorig jaar bij Rihanna toen ze zwanger was en de trendkleur droeg. Nude fashion is hier het voorbeeld van. Het bewijs dat 'Peach fuzz' niet beperkt is tot een meer vrouwelijke stijl wordt geleverd door Dwayne Johnson, die dit jaar op de Oscars verscheen in een perzikkleurige blazer van het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana.


Met 'Peach fuzz' viert Pantone zijn 25ste verjaardag. In 2000 bracht het kleureninstituut voor het eerst de kleur van het jaar naar voren, destijds genaamd 'Cerulean blue'. De blauwe tint stond toen symbool voor het onbekende en voor creativiteit.Коментарі


bottom of page