top of page
  • Foto van schrijverTom R.

Website laten maken? Denk aan deze trends

  1. Minimalistisch design: Een minimalistische benadering van webdesign, met een focus op eenvoud, witruimte en strakke lay-outs, blijft populair. Het gebruik van minimale kleurenschema's en eenvoudige navigatie zorgt voor een intuïtieve gebruikerservaring. Less is more.

  2. Micro-interacties: Micro-interacties zijn kleine animaties en effecten die worden toegepast om gebruikersinteracties te versterken. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om bevestigingen van acties te tonen, navigatie te verbeteren of de gebruiker te begeleiden bij het invullen van formulieren.

  3. Responsief ontwerp: Met de groeiende verscheidenheid aan apparaten en schermformaten is responsief webdesign essentieel geworden. Het optimaliseren van websites voor een naadloze gebruikerservaring op zowel desktops, tablets als mobiele apparaten blijft een belangrijke trend.

  4. Donkere modus: 's Ochtends ook al de app van Het Nieuwsblad opengedaan en prompt terug gesloten door de felle witte kleuren? Donkere modus is steeds populairder geworden vanwege de voordelen voor oogcomfort, energiebesparing en esthetiek. Het gebruik van donkere achtergronden met lichte tekst en elementen kan een elegant en modern uiterlijk creëren.

  5. Duurzaam webdesign: Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in verschillende industrieën, en webdesign is daarop geen uitzondering. Het optimaliseren van websites voor energie-efficiëntie, het verminderen van de CO2-voetafdruk en het gebruik van groene hostingoplossingen zijn allemaal aspecten van duurzaam webdesign.

  6. Mix van illustraties en fotografie: Het combineren van illustraties en fotografie kan visueel aantrekkelijke en unieke ontwerpen opleveren. Deze mix van verschillende visuele elementen kan helpen om een merkidentiteit te versterken en de aandacht van gebruikers te trekken.

  7. Geavanceerde animaties: Geanimeerde elementen en effecten kunnen de gebruikerservaring verrijken en de aandacht vestigen op belangrijke inhoud. Van subtiele overgangen tot complexe bewegende illustraties, geavanceerde animaties blijven een opkomende trend in webdesign.

  8. Gebruiksvriendelijke navigatie: Een intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken navigatiestructuur is van cruciaal belang voor een goede gebruikerservaring. Overzichtelijke menu's, hamburgermenu's en sticky navigatie-elementen zijn enkele van de elementen die kunnen helpen om de navigatie gebruiksvriendelijker te maken.

  9. Personalisatie en gepersonaliseerde inhoud: Het personaliseren van de gebruikerservaring wordt steeds belangrijker. Door gebruikersgegevens en -voorkeuren te benutten, kunnen websites inhoud op maat leveren en een gepersonaliseerde ervaring bieden.

Onthoud dat trends voortdurend veranderen en evolueren, dus het is belangrijk om up-to-date te blijven en de specifieke behoeften en doelstellingen van je doelgroep in overweging te nemen bij het implementeren van webdesigntrends.

Comments


bottom of page