top of page
  • Foto van schrijverTom R.

5 Logo's met Verborgen Boodschappen

Logo's met verborgen boodschappen zijn vaak fascinerend en laten zien hoe ontwerpers creativiteit en subtiliteit gebruiken om meer betekenis in hun ontwerpen te stoppen. Hier zijn enkele bekende voorbeelden:
Carrefour

Logo Carrefour

Het logo van Carrefour bestaat uit een blauwe en een rode pijl, die samen een witte C in de negatieve ruimte vormen. Carrefour betekent 'kruispunt' in het Frans, en de pijlen vertegenwoordigen de verschillende richtingen die men kan inslaan op een kruispunt.
FedEx

Logo FedEx

Het logo van FedEx lijkt eenvoudig, maar bevat een slimme verborgen boodschap. Tussen de 'E' en de 'x' zit een pijl verborgen, wat vooruitgang en snelheid symboliseert, perfect passend bij een bezorgdienst.Toblerone

Logo Toblerone

Toblerone, een Zwitsers chocolademerk, heeft een afbeelding van een berg in hun logo. In deze berg is een verborgen afbeelding van een beer te zien, wat verwijst naar de stad Bern, bekend als de "Stad van de Beren", waar Toblerone oorspronkelijk vandaan komt.Le Tour de France

Logo Le Tour de France

Het logo van Le Tour de France heeft de vorm van een wiel van een fiets, maar als je goed kijkt, vormt de gele stip in het midden ook de afbeelding van een wielrenner op een fiets.
Beats by Dre

Logo Beats by Dre

Het logo van Beats is een gestileerde letter 'b', met een cirkelvormig ontwerp er omheen. e 'b' in het logo staat uiteraard voor 'Beats'. Wat echter interessant is, is hoe het ontwerp de perceptie van een koptelefoon weerspiegelt. De cirkel rond de 'b' kan worden geïnterpreteerd als de oorschelp van een hoofdtelefoon. Dit subtiel ontworpen element versterkt de associatie met audio-ervaringen en benadrukt de kernactiviteit van het merk.

Comments


bottom of page