top of page
  • Foto van schrijverTom R.

Ontwerp van logo voor Chasing Chilavert

Bijgewerkt op: 2 jul. 2023

Een logo is vaak het eerste visuele element dat mensen associëren met een merk. Het is een krachtig hulpmiddel dat de identiteit en waarden van een bedrijf of organisatie weerspiegelt. Het ontwerpen van een effectief logo is dan ook van cruciaal belang voor het opbouwen van een sterke merkidentiteit en het creëren van merkherkenning.

  1. Eenvoud en Uniekheid: Een goed logo is eenvoudig, uniek en gemakkelijk te herkennen. Het moet in één oogopslag de aandacht trekken en een blijvende indruk achterlaten. Denk aan iconische logo's zoals het Nike-swoosh-symbool of het Apple-logo - beide zijn eenvoudig, uniek en gemakkelijk te onthouden.

  2. Kleur en Typografie: Kleur en typografie zijn essentiële elementen van logo ontwerp. Kleuren wekken emoties op en kunnen de perceptie van een merk beïnvloeden. Het is belangrijk om kleuren te kiezen die passen bij de waarden en de boodschap van het merk. Typografie kan ook een sterke invloed hebben op de uitstraling van een logo. Het is belangrijk om een lettertype te kiezen dat leesbaar is en past bij de stijl van het merk.

  3. Schaalbaarheid: Een effectief logo moet schaalbaar zijn, wat betekent dat het er goed uitziet op verschillende formaten en mediums, van een klein pictogram op een website tot een groot bord op een gebouw.

  4. Doelgroep en Merkidentiteit: Bij het ontwerpen van een logo is het belangrijk om rekening te houden met de doelgroep en de merkidentiteit. Een logo voor een kindermerk zal bijvoorbeeld speels en kleurrijk moeten zijn, terwijl een logo voor een financieel adviesbureau eerder professioneel en betrouwbaar moet overkomen.

  5. Originaliteit en Tijdloosheid: Een goed logo is origineel en onderscheidt zich van concurrenten. Het moet een unieke visuele identiteit bieden die het merk onderscheidt. Daarnaast moet een logo tijdloos zijn, zodat het jarenlang kan worden gebruikt zonder gedateerd te raken.


Chasing Chilavert is een blog over het fantasy-football spel Sorare. Ze kwamen aankloppen met de vraag om een nieuw logo te maken. Het vorige was zelf snel snel in elkaar gestoken en was niet schaalbaar voor andere toepassingen. Na enkele drafts zijn we geland op een logo dat zowel de klant als ikzelf passend vond en dat niet te veel afweek van het origineel.

Het logo is meteen klaar voor allerhande toepassingen: van piepklein flavicon tot de print op grote banners. Ook werden de sociale media kanalen aangepast met de juiste formaten.


Logo Chasing Chilavert Sorare
Ontwerp Logo Chasing Chilavert

 

Ook voor het ontwerp van een logo of andere beelden kun je terecht bij mij. Ik help je graag snel en duidelijk verder. Neem gerust vrijblijvend contact op via de contactpagina.


Comments


bottom of page